torstai 7. heinäkuuta 2011

Resepti: Sokeriton Mansikka-rahka-piirakka


Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
(2rkl-1/2 dl hampunsiemeniä)
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
50g voita/margariinia/öjjyä (itse oon käyttänyt kookosöljyä)
puoli dl  maustamatonta jogurttia
steviaa
hippunen suolaa

Sekoita jogurttiin steviaa, pieni hippu kerrallaan (sekoittele aina välissä niin että stevia ehtii liueta), kärsivällisesti, niin kauan että jogurtti on todella makeaa (mutta sitä pystyy kuitenkin vielä syömään). Jogurttia täytyy siis maistaa joka välissä. Stevian määrää en voi suoraan laittaa ohjeeseen, koska se on niin über riittoisaa, etten oikein tiedä millä sitä voisi mitata. Kun steviajogurtti on valmis, sekoita joukkoon muut ainekset. Itse oon laittanut mukaan jotain terveysjuttuja, kuten hampunsiemeniä, jos niitä on ollut valmiina kaapissa, mutta muuten ei varmaan kannata vaivautua. Painele täyte voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista sitä 200C, kunnes se on silmämääräisesti valmis (10-20min) (oman kokemukseni mukaan pohja ei juurikaan enää paistu täytteen lisäämisen jälkeen, joten olen paistanut pohjan yleensä ihan niin valmiiksi, että se saa hieman väriäkin).

Täyte
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
3 kananmunaa (mieluiten luomu)
2 tl vanilja-sokeria (näin pieni määrä isossa piirakassa ei haittaa)
1-2 rkl sitruunamehua maun mukaan
steviaa
n. 4 dl mansikoita, pakastetut käyvät oikein hyvin.

Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Seos on todella paksua, mutta muista, että kananmunat löystävät sen kyllä. Jos et pelkää maistaa taikinaa, jossa on raakaa kananmunaa, voit lisätä yhden kananmunan jo ennen stevia lisäämistä. Lisää steviaa vähän kerrallaan, kunnes seos maistuu sopivan makealta (itse olin alussa liian varovainen ja seurauksena oli hieman valju piirakka. Tämän jälkeen reipastuin ja laitoin steviaa reilusti – hyvää tuli!). Mikäli stevia maistuu mielestäsi oudolta, voit lisätä täytteeseen myös 1-2 rkl tavallista sokeria tai vaikka hunajaa. Muista kuitenkin, että mitä vähemmän laitat, sitä "turvallisemmin" voit piirakkaa syödä. Lisää lopuksi kananmunat. Tässäkin vaiheessa olisi hyvä tarkistaa maku (tarvitseeko steviaa lisätä?). Pilko mansikat haluamasi kokoisiksi, (itse laitan mansikan koosta riippuen joko puoliksi tai kolmeen osaan) ja levitä ne piirakkapohjan päälle. Lisää päälle täyte ja paista 200 C uunissa n. 20-30 min, kunnes täyte on hyytynyt. 

Tätä piirakkaa olen siis leiponut muiden herkkujen tilalle. On muuten mielettömän hyvää! Myönnän kyllä, että tässä on paljon kaloreita myös, mutta itselleni kaloreitakin tärkeämpää on se, ettei ruoka aiheuta kammottavaa sokerinhimoa, mikä minulle tulee kaikesta sokerinsyömisestä. Lisäksi tämä on niin hyvää, että kelpaa myös ihmisille, jotka eivät ole dieetillä.

1 kommentti: