torstai 7. heinäkuuta 2011

Miten pysyä lujana, kun muut vaan syö...

Olin eilen yksissä pienimuotoisissa juhlissa tapaamassa kavereita. Näin hasardi tilanne oli pakko suunnitella etukäteen: en voinut olla täysin syömättä, ettei käytökseni vaikuttaisi oudolta. Toisaalta tarjottavat sisälsivät lähinnä sokeria ja nopeita hiilihydraatteja, joten oletin jo etukäteen, etten pysty syömään mitään niistä. Juhlat järjestettiin nyyttäri-periaatteella, joten ideaalitilanteessa olisin leiponut stevia-makeutettua piirakkaa koko porukalle ja syönyt itsekin palan. Aikaa siihen ei kuitenkaan ollut, joten oli tyydyttävä palaan, joka edellisestä piirakasta jäi yli.

Toin siis juhliin oman piirakanpalani, ja kavereiden kyselyihin vastasin, että piirakastani oli jäänyt yksi pala yli, joka oli menossa vanhaksi ja siksi pakko syödä. Onneksi tämä oli niin ilmeisen rehellinen vastaus, ettei kukaan epäillyt sitä.

Valitettavasti monen alikaloripäivän jälkeen karkin ja muun shaissen välttely tuotti ihan rehellistä tuskaa. Kun kaverit mässyttivät nenäni edessä, hengitin sipsien hajua oikein hartaasti ja keskityin nauttimaan pelkästä hajusta :D. Pysyin kuitenkin lujana! Ja tänä aamuna oon kiitollinen, koska tiedän, että jos olisin sortunut eilen, olisin varmaan tänään niin pahoissa sokerivierotusoireissa taas, että sortuminen olisi taatusti lähellä.

Ainoa ongelma nyt on, että perjantaina on taas juhlat, ja jostain pitäis löytää aikaa leipoa piirakka sinne vietäväksi. Tänä yönä, ehkä? Oon nyt taas nukkunut pari yötä ihan laittoman vähän, koska en oo voinut tavata E:tä kuin myöhään, juuri ennen nukkumaanmenoa.

Paino nyt: 58,7

Paino on nyt vähän noussut, mutta en ole kovinkaan huolissani, koska 1. vatsani ei ole toiminut vähään aikaa ja koska 2. olen nukkunut aivan liian vähän ja 3. mulla on menkat. Jos syömiset tänään sujuu hyvin, ja pääsen jopa lenkille, en usko, että syytä huoleen olisi :). Nyt pitää vain olla kärsivällinen (ja kärsiä tyynesti…).

Lopuksi vielä summaan keskiviikon syömiset:

Aamupala: Mansikka-jogurtti -puuro (maustamatonta soijajogurttia, mansikoita, proteiinijauhetta, quinoa-hiutaleita, maca-jauhetta,  steviaa)
Lounas: Itsetehtyä kasvismuhennosta (sipulia, kesäkurpitsaa, adukipapuja, soijarouhetta, tomaattia, kookosmaitoa)
Päivällinen:  1 reissumies, 2 viipaletta kalkkunaleikettä, margariinia leivälle, pieni rasia salaattia (ei kastiketta),  pala stevialla makeutettua piirakkaa, vesimelonia (n. 1 dl), herneitä (n. 1dl)
Iltapala: 1,5 dl kasvismuhennosta, 1 rkl auringonkukansiemen-kurpitsansiemen sekoitusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti