keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Kesän eka jäätelö!

Sain kesän kunniaksi lainaan jäätelökoneen, ja pitihän vekotinta tietenkin heti testata. Vaikka lisäämäni ainekset on kaikki aika terveellisiä, tuli jäätelöstä kuitenkin kohtuullisen kaloripitoista, joten sitä täytyy siksi syödä kohtuudella. Tämä ei ollut myöskään erityisen VHH, syystä että banaaneissa on kuitenkin kohtuullisen paljon hiilihydraattia.


Kesäinen banaani-kookosmaito-jäätelö

2 kypsää banaania
2 dl kookosmaitoa (mulla oli Biona luomukookosmaito)
1-2 dl maustamatonta soijamaitoa
10g soijaproteiini-isolaattia
2 pientä keltuaista
makeutukseksi steviaa
1 rkl vaniljasokeria

Muussaa baananit, kookosmaito, soijaproteiini ja soijamaito tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella.Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi (mulla ne ei vaahtoutuneet tai vaihtaneet väriä, mut annoin olla). Yhdistä ainekset. Tarkista maku ja lisää steviaa maun mukaan. Muista että seos saa olla kohtuullisen makeaa, koska seoksen kylmentyessä osa makeudesta katoaa.Tarkista määrä vielä kaataessasi jäätelöainesta kulhoon: joissain jäätelökoneissa saattaa olla kohtuullisen pieni säiliö, jolloin jäätelömassan maksimimäärä on tarkkaan rajoitettu. Käynnistä kone ja anna sen pyöriä 15-45 minuuttia (riippuen laitteesta ja siitä, kuinka kiinteää jäätelöä haluat). Seuraa massan kiinteytymistä. Huom! Omasta jäätelöstäni tuli kellertävänharmaata. Mikäli jäätelön pitää hurmata myös ulkonäöllään, suosittelen elintarvikevärin lisäämistä (laittaisin, jos meinaan muille tarjota, järjetöntä laittaa jos itse vaan syö sitä).

Huomioita jäätelön säilyvyydestä: Parasta jäätelö on tietysti heti koneesta tullessaan. Itse jouduin kuitenkin suurimman osan pakastamaan, kun syöjiä oli vain yksi. Pakkasessa jäätelö muuttui kivikovaksi. Sain leikattua siitä annospalan vain töin tuskin kuumaan veteen kastettua veistä ja voimaa käyttelemällä. Tämän jälkeen katsoin parhaaksi jättää jäätelöannoksen sulamaan ennen nauttimista. Noin 20 minuutin sulamisajan jälkeen jäätelön pystyikin helposti muussaamaan lusikalla jääsohjoksi, mikä maistui mielestäni yhtä hyvältä kuin alkuperäinen jäätelökin.



Ravintosisältö
Kokonaisenergiamäärä: 130kcal/100g.  Energiasta tulee 61 % rasvasta 26 % hiilihydraateista 13 % proteiinista. Vertailun vuoksi: kaupan kevytjäätelö 140kcal/100g ja kermajäätelö 180kcal/100g.

Huom! Kevytversio: jos puolet kookosmaidosta korvaa maustamattomalla soijamaidolla, tipahtaa kaloritkin n. 100kcal/100g. Tällöin vastaavat energiaprosentit on 52% rasvasta 31% hiilihydraateista ja 17% proteiinista.

4 kommenttia:

  1. Kaikki dieetteihin mahtuu yksi omatekoinen jäätelöannos :) Uijui miten herkulliselta kuulostaa. Mulle ei oo vaan jäätelökonetta, poo.

    VastaaPoista
  2. No, niinpä, tai sanoisinko, että jokaiseen kesään mahtuu jäätelö :D. Eilen kopsahti vielä postiluukusta mun netistä tilaamaani 100% suklaa (oli kallista mut viime aikoina on mennyt vähemmän rahaa ruokaan, joten päätin kuitenkin ostaa), joka siis on täysin sokeriton, ja sellaisenaan todella pahaa. Mutta kun raastimella raastoin yhden palan sitä ton jäätelön joukkoon, niin tuli kyllä hyvää (ja olin muutenkin iloinen, koska suklaahan on tosi terveellistä)! Seuraavaks testaankin sitten VHH-suklaamoussea :D (lupaan postata reseptin). Toivottavasti ei mee ihan överiks tää, mut toisaalta tää dieetti on nyt just ollut vähän raskas, et täytyy mul jotain olla, mikä saa mut jaksamaan, vaikka sit noi itsetehdyt herkut :). Eikä todellakaan 100g tota jäätelöä (päivässä) kenenkään dieettiä romuta :).

    Kannattaa etsiskellä jäätelökonetta kirpputoreilta tai vaikka jostain huuto.netistä (tai kysellä kavereilta onko jollakin käyttämättömänä). Tosi monilla on niitä kaapissa pölyttymässä (koska kuka nyt jaksain tehdä omia sokerijäätelöitä kun kaupassa on niin isot valikoimat). Senkin jäätelökoneen, minkä sain kaverilta lainaan, oli kaveri ostanut 5:llä eurolla jostain kirpparilta.

    VastaaPoista
  3. No aika edullinen jäätelökone! Täytyy kysellä, olisko kenellekään jäätelökonetta. Mä olen alkanut herkuttelemaan hedelmäsmoothieilla, esim just nytkin tein appelsiinibanaanismoothien, kun teki niin hirveesti mieli. Se on jäätelön korvike, kun laittaa vielä pari jääpalaa sekaan!

    Kyllä laihdutuskin alkaa sujumaan, kunhan just löytää näitä mielenkiintoisia ja hyviä korvikkeita jälkiruoaksi. Mä olen ainakin ehdottomasti jälkiruokaihminen :) Kiva, jos postaisit sen suklaamousse-reseptin. Can't wait!

    Mä tein kerran jotain suklaamoussea, minkä löysin karppisivustolta..no siihen tuli munankeltuaisia, kermavaahtoa ja tummaa suklaata. Herkullista oli, mutta eipä siinä paljoo muuta kuin rasvaa ollut. Vois siis jopa jättää ne munankeltuaiset ehkä pois.

    VastaaPoista