tiistai 19. heinäkuuta 2011

Annoskokoa etsimässä

Tein eilen jauheliha-parsakaali-kesäkurpitsa-laatikkoa. Tuntui aika järkyttävältä, kun laskin, että siinä kokonaisuudessaan oli noin 2100 kcal (olis pitänyt jättää feta-juusto pois...). Päätin tästä syystä, että jaan sen kuuteen ateriaan, ettei yhden aterian kalorimäärä nouse liian suureksi. Aluksi kun katsoin yhden annoksen kokoa, se tuntui kylläkin pieneltä (kyseessähän on terveellinen perusruoka). Sitten mietin, että mitä jos olisin jakanut vain viiteen osaan, olisiko yksi annos ollut merkittävästi suurempi? Ja vastaus: eipä juurikaan. Mikä neuvoksi sitten? Tajusin, että jos laittaisin määrän lautaselle, se ei itseasiassa näyttäisi pieneltä, jos lautasen toinen puoli olisi täytetty kasviksilla. Näinhän ateriat neuvotaan koottavaksi! Miten mä sen nyt ehdin jo unohtaa.  Tietty, kun otin ruokaa töihin evääksi, en kerennyt valmistamaan lisäkesalaattia, ja minun oli sitten tyytyminen  vajaaseen rasiaan kirsikkatomaatteja. Mutta eiköhän tuolla nälkä lähde ainakin muutamaksi tunniksi. Aina välillä se yllättää, että miten vähän sitä loppuenlopuks saakaan syödä. Mutta totuus on, että kun tässä laihdun niin samalla mun kulutuskin laskee. Vertailemalla kalorilaskuri.fi-laskurilla laskin, että kun pääsen tavoitteeseeni, niin kulutan n. 170 kcal vähemmän joka päivä, kuin aikaisemmin. Onneksi ero ei sentään ole suurempi. Mun täytyy nyt kuitenkin tosissaan iskostaa kallooni, että hei, aina ei ole pakko tunkea napaa aivan räjähtämispisteeseen asti täyteen. No, tietty sitten kun olen saavuttanut tavoitepainoni, luulen, että voin ennen pitkää alkaa ihan vaan seurata omaa näläntunnettani. Mutta luulen, että alkuun on edettävä maltillisesti! Nälän tunteeseen voi luottaa vasta sitten, kun vatsakin on jo oppinut, että kuinka paljon ruokaa suunnilleen tarvitaan ja mihin kellonaikaan sitä yleensä saa.

Energiaakin tietty tarvitaan

Olin sitten eilen E:n kanssa salilla testailemassa uutta kuntosaliohjelmaani (I’m loving it). Ennen tätä olin kotona laihtumiseni kunniaksi tankannut huimat 500g tuoreita mansikoita maustamattoman (stevialla makeutetun) jogurtin kanssa, kun olin niin nälkäinen saavuttuani töistä kotiin. Oli mielettömän hyvää, ja tankkaus myös kannatti: voitte uskoa, että minulla oli ihan eri tavalla energiaa siellä kuntosalilla kuin lauantaina. Tuntui mahtavalta treenata sillä tavalla, että koko kroppa oli menossa mukana ja oli sellainen kunnon tekemisen meininki. Lopuks sit vielä rentouduin kuntosalin saunassa. Mikä onnellisuuden tunne!

Joudun kyllä edelleen kärsimään siitä, että aamiaisen jälkeen, lounasta odotellessa, on aika kova nälkä, ja lisäks lounaan jälkeen, ennen päivällistä tai välipalaa, ehtii tulla hurja nälkä. Se tunne nyt ei tietenkään mikään varsinainen voittajatunne ole. Niin se vaan kuitenkin menee, että jos meinaa sen 0,5kg viikossa laihtua, niin pitää 500kcal vähemmän syödä kuin kuluttaa, ja näin ollen pitää valitettavasti myös sietää nälkää. Välillä mietin, että jaksanko tosiaan tätä vielä 10 viikkoa, mutta sitten ajattelen, että voinhan välillä pitää päiviä, jolloin syön enemmän, eli n. 1800-2000 kcal, eivätkä nämä päivät varmasti kaikkea saavuttamaani heti tuhoa. Laskin tosin, että niitä päivinä kun käyn kuntosalilla, saattaa kulutukseni jopa nousta sinne 2000 kaloriin, että sikälikään ei 2000 kcal ole mikään kriminaalimäärä ruokaa. Karppaamisesta en kyllä anna itselleni välipäiviä, en vaikka mikä olisi. Onneksi ei edes tee mieli mitään hiilareita.

One day I will get there <3









ps. Ennen ja jälkeen -kuvat siirtyy edelleen huomiselle... Sori.

2 kommenttia:

  1. Auttaiskohan proteiinipitoisempi aamupala? Rahka on ainaki tosi täyttävää. :)

    ps. sulla on kiva blogi ja mielenkiintosta asiaa!

    http://whereareyouskinny.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Joo, mä kans mietin et voisin taas vaihteeksi syödä vähän maitorahkaakin. Söin sitä paljon alkukesästä, mutta sitten vaihdoin sen soijajogurtti + soijaproteiini-isolaatti-yhdistelmään, koska en halua syödä niin paljon eläinperäistä ruokaa (ekologisuuden takia). Molemmilla tavoilla saa kyllä varmaan aika paljon proteiinia. Maitorahka tosin on luultavasti täyttävämpää, koska se sisältää kaseiinia, joka tunnetusti on hyvin hitaasti imeytyvä proteiini. Täytyy kokeilla, josko tämä toimisi käytännössä :)

    Kiitos mielipiteestäsi, lämmittää mieltä :) Jään seurailemaan myös sun projektia!

    VastaaPoista